Tu masz podłączenie radia .Spróbuj sam albo daj twojemu elektrykowi
Głośna oktawia II?
Zwiń
X
-
Głośna oktawia II?
Witam,
Jeszcze raz witam serdecznie -dopiero zaczynam więc mogę pytać o głupoty proszę o wyrozumiałość.
Mam Oktawkę II niedawno - ma przejechane 400 km. Generalnie autko klasa mechanika super silnik już poprawiony w MT. Byłbym bardzo zadowolony gdyby nie ten hałas w aucie...
Nie wiem co jest tego przyczyną jeździłem modelem testowym i innymi dieslami ale Oktawia jest bardzo głośna.
Jest wyczuwalny rezonans tak jak by tłumik do czegoś dotykał lub silnik miał popsutą poduszkę nie wiem... bardzo mnie to irytuje.
Ponadto dużo drgań jest przenoszonych po karoserii.
Dodam że w modelu testowym tego nie zauważyłem - jutro umówiłem się jeszcze raz na jazdę aby to porównać i może przy okazji odstawie autko do ASO. Co może być tego przyczyna - a może ten typ tak ma?
Silnik 1.9 TDi po tuningu ma 132 ps.
Pozdrawiam,
neptunX
-
-
Auto ma dopiero przejechane 400km i ma gwarancje i filtr cząsteczek który jest teraz podobno montowany seryjnie. I w warszawskim mastersie zrobili mi sofcik light
Głośna się robi od 1800 - 2500 obrotów. Ponadto po tuningu w okolicach 2000 auto tak jak by miało 3 schodki? nie wiem podjadę jutro do nich na sprawdzenie.
Komentarz
-
-
NeptunX, jak możesz to wrzuć tutaj wydruk z hamowni, bo taki soft tunining chyba mi będzie odpowiadać.http://www.blask-swieczki.pl Zapraszam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez neptunXGłośna się robi od 1800 - 2500 obrotów. Ponadto po tuningu w okolicach 2000 auto tak jak by miało 3 schodki? nie wiem podjadę jutro do nich na sprawdzenie.
Temat odpuściłem i nie zwracam na to uwagi.
Więcej muzy zalecam.
Octa II BJB soft oryginał.
pzdrOII ambientna sztuka
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez neptunX........Głośna się robi od 1800 - 2500 obrotów......Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
eR_, Na pewno masz DPF, zobacz w instrukcji obslugi jest zaznaczone jaki kod ma byc pod dywanikiem, albo w ksiazce serwisowej gdy jest DPF. Jak masz to zycze powodzenia, szczegolnie przy kupnie oleju w normie 507.00 lub 01 cena jest konkretna. I cos mi sie zdaje ze DPF w PL jest tylko z 2.0 TDI, a nie z 1.9TDI :idea:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eR_Zamieszczone przez MaicroftNa pewno masz DPF, zobacz w instrukcji obslugi jest zaznaczone jaki kod ma bycsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Trochę mnie ta dyskusja zaintrygowała. Nie mam na tabliczce 7 tylko 0. Marek na 100% twierdzi że tam jest filtr.
Jeszcze mówił że ostatnio nowa Jetta miała takie samo rozwiązanie i teraz już wszystkie 1.9 mają filtry seryjnie.
Już pisałem że w nowym sofcie przy ok. 2000 mam takie dziwne schodki??? nie wyczuje się tego przy "bucie" jest to odczuwalne przy wolnym "nabieraniu obrotów? Czy jest to normalne czy podjechać do Marka na poprawki?
Buczenie nadal mnie wnerwia i nie jest to tablica.
Pozdrawiam,
neptunX
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez neptunXJeszcze mówił że ostatnio nowa Jetta miała takie samo rozwiązanie i teraz już wszystkie 1.9 mają filtry seryjnie.
Zamieszczone przez neptunXBuczenie nadal mnie wnerwia i nie jest to tablica.
wez druga osobe, sprobuj znalezc na jalowym biegu obroty, przy ktorych pojawia sie rezonans i druga osoba niech szuka pod maska itd co rezonuje, tam jest duzo elementow, ktore moga dawac taki efekt.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez neptunXJuż pisałem że w nowym sofcie przy ok. 2000 mam takie dziwne schodki??? nie wyczuje się tego przy "bucie" jest to odczuwalne przy wolnym "nabieraniu obrotów?Max moc [KM/kW] 119.6/88.0
Max moment [Nm] 280 przy 1982 obr./min.
Komentarz
-
-
Trochę czasu minęło… pojechałem na pierwszą dłuższa trasę Warszawa – Gdańsk
Samochód jest naprawdę ekstra
Co do filtra to zadzwoniłem do ASO i powiedziali że na 100% nie ma filtra. Dlaczego Marek powiedział że jest :roll:
Spalanie w trasie ok. 6.5 w mieście 7.5.
Buczenie jest :evil: szef serwisu w ASO powiedział że to może coś z turbiną i kazał podjechać.
Ponadto pojawiło się szarpanie – jadę do Marka niech zobaczy co i jak…
Komentarz
-
Komentarz